Jagtuddannelsen

Prøver til jagtuddannelsen

I forbindelse med at man vil i gang med at gå på jagt skal man under vejs bestå forskellige prøver, før man er klar til at begive sig ud på jagt. Altså jagtuddannelsen har taget en ny form.

Først og fremmest skal man bestå den tvungne jagtprøve, prøven afholdes af naturstyrelsen, og der er to prøveperioder. Forårsperioden ligger fra d. 15 marts til d. 30 juni, og efterårs perioden ligger fra d. 15 september til dem 31 oktober. Prøven består at en teoridel på 40 spørgsmål, her må man maks. have 4 fejl, samt en praktisk prøve. 

Efter bestået jagtprøve skal man inden man må gå på haglbøssejagt, og inden man må gå op til andre prøver, bestå Haglskydeprøven. Dette er udelukkende en praktisk prøve hvor man skal skyde 3 X 6 skud til lerduer. For at bestå skal man rammer 6 lerduer. 

Inden du må gå på riffeljagt skal du bestå Riffelprøven. Riffelprøven er også en udelukkende praktisk prøve, hvor man på 100 mtr. skal afgive 6 skud til en bukkeskive, og mindst ramme med 5 skud inden for en cirkel på 20 cm. 

Er du til Buejagt, kræver det at man følger et buejagtkursus, og består en buejagtprøve.
Buejagtprøven er både teoretisk og praktisk.


Jagttegn.com     •     Tel. 28 57 07 99     •     Mail:js@jagttegn.com     •     © Copyright 2014
Top